Monday, June 29, 2009

I Just Can't Stop Loving You

Jeg har nå sittet klistret foran tv-skjermen, hamstret aviser og vært med på å angripe Google i håp om å bedre forstå hva som har skjedd. Kanskje nyhetene vil synke inn etter hvert. Tilslutt ble det for mye og jeg måtte rett og slett skru av. Verden har blitt litt kaldere, litt kjedeligere og litt mer livløs. Michael Jackson har levd et liv i sentrum av søkelyset og det er ikke noe annerledes nå heller. Kameraene peker fremdeles i hans retning og journalistene leter panisk etter nyheter. Jeg har fått med meg alt som er av spekulasjoner, myter, og løyn. Nå som vi har mistet sannheten er det påtide å slå til med alt av bidrag. Det er virkelig en "interessant" versjon de velger å sette i gang. Narkotika misbruk, seksuallegning og mistanke er nøyaktig det som trengs for å drive gjerrigheten videre. Å la ryktene ligge er selvfølgelig for mye å forlange, nå er det påtide å dra han ned atter en gang. Simpeltent fordi de ikke skjønner hvordan en person kan ha stemmen til en engel og samtidig helt umenneskelige bevegelser.
Musikken til Michael Jackson overgår alle grenser, som danser trosset han tyngdekraften og hadde et så grasiøst dansetrinn at det fikk tildelt navnet "the Moonwalk". Han har en stemme som er lys men sterk, et rytmisk instrument som kunne gå fra søt og følsom til røf og brutal på korte sekunder. Jackson var en pioner ikke bare innenfor musikk, men også når det gjaldt musikkvideoer og dansing. Med sangen "Beat It" visket han ut svart-hvitt skillen hos MTV og gjorde det mulig for pop-sjangeren å eksistere. Det har blitt hevdet at diverse svarte musikere ikke hadde eksistert uten hans hjelp, for eksempel Beyoncé og Aaliyah. Det var i videoene han lagde utallige egne kreasjoner som fantasi figurer. Han har vært en zoombie I "Thriller". En gjeng medlem I "Bad" og "Beat It", der mange latterliggjorde ideen at et så skjørt vesen kunne vifte rundt med en foldekniv, men danset på en så voldelig måte at publikum fort ble overbevist. I "Billie Jean" var han en light trailing Alien. Han spilte en magisk ånd i "Remember the Time" og en astronaut i "Scream", sammen med søsteren sin Janet, som tilfeldigvis også er verdens dyreste musikk video. For ikke å glemme det velkjente dansetrinne i kortfilmen "Moonwalker", eller den mer kjente sangen "Smooth Criminal" som er praktisktalt umulig og knuser Newtons gravitasjonslov. La oss heller ikke glemme de fantastiske balladene Earth Song, You Are Not Alone og Stranger in Mosow for å nevne noen få.

Jackson har skrevet seg inn i muskkhistorien på en slik måte som ingen andre greier å etterligne. Med et enormt platesalg på mer en 750 millioner albumer verden over. 13 grammy awards, derav 8 for Thriller albumet, 13 number one singels og har utallige Guinness World Records. Hans musikk har påvirket Hip Hop, Pop og R&B artister og har en "unparalleled" innvirkning over den yngre generasjonen gjennom hans musikalske og humanitære bidrag. Vi har mistet et musikalsk geni, som mange har valgt og sammeligne med Elvis Presley, men sannheten er at Michael Jackson er større enn et rock icon fra 80-tallet. Dette påvirker alle, men forandrer ingenting. Han er og vil alltid være The King of Pop. Vi kan bare håpe at han endelig har fått den freden vi aldri kunne gi han.

"Magic is easy if you put you heart into it."

- Michael Jackson

TheR3dZon3:

Michael Jackson - Childhood

2 comments:

Jeppe said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Luka said...

Veldig bra innlegg!
Jeg er enig i at det er utrolig trist at folk ikke kan la ham være i fred, i hvert fall når han er død.